Vertelverkenningen

__________

V

erwijzingen naar vertelverkenningen.

__________

Stichting Vertellen wil het vertellen van verhalen in Nederland stimuleren en bevorderen onder het motto ‘Vertellers worden gehoord'. Luisteren naar een goed verhaal is genieten, maar ook zelf vertellen is heerlijk. Op onze website vind je nieuws over onze activiteiten, maar ook waar je de kunst van het vertellen kunt leren, of waar je verhalen kunt vinden. Stichting Vertellen is ook initiatiefnemer van de werkgroep Wereldverteldag, die elk jaar op 20 maart wordt georganiseerd.

Bron: Stichting Vertellen

De Volksverhalen Almanak biedt 2041 volksverhalen uit verschillende landen en culturen. Begin hier uw reis door de mooiste verhalen, sprookjes, fabels, mythen, sagen & legenden uit de rijke verteltraditie van de wereld. Laat u inspireren: zoek, lees, geniet, vergelijk en vertel voort!

Bron: De Volksverhalen Almanak

Het Meertens Instituut is een onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met de bestudering en documentatie van Nederlandse taal en cultuur. Centraal staan de verschijnselen die het alledaagse leven in onze samenleving vormgeven. Het Meertens Instituut is onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. In de databanken is het heerlijk grasduinen. Enkele databanken zijn: Nederlandse volksverhalen, de betekenis van een voor- of achternaam, Nederlandse liederen, geluidsfragmenten met dialectsprekers, beschermheiligen en nog veel meer.

Bron: Het Meertens Instituut

__________

V

erwijzingen naar mij op internet:

__________

Toespraak in het Meertens instituut.

De Bruikleners op de vlucht.

De Dr. A. W. Peelen Cultuurprijs van de gemeente Boxmeer.

Kinderen uit Flatwijk maken verhalenboekje.

Es "menschelt" zwischen den Nachbarn diesseits und jenseits der Grenze.

Nina Janssens voorleeskampioen Waalwijk.

NBD|Biblion recensie. De Karabijn - Paul Biegel.

Tommie Station - Mensje van Keulen.

Mijn meester vertelde. Meester Iven.

Die Renaissance der Erzählkunst. Die Kunst des Erzählens fördert nicht allein die Sprachentwicklung.

Levenskunstenaar in verhalen.